Διαγωνισμός ρομποτικής

Ο περιφερειακός διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής WRO πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Η συμμετοχή των και το επίπεδο των ομάδων ήταν πολύ υψηλό . Το θέμα που είχε οριστεί και τα παιδιά δημιούργησαν ως κεντρική ιδέα ήταν << Έξυπνες πόλεις >>.

Η ομάδα του Δημοτικού σχολείου Χαρακοπιού με την ονομασία << nrg team >> αν και δεν προκρίθηκε στους τελικούς της Αθήνας εντυπωσίασε με την παρουσία της .

Η ιδέα μας βασίστηκε στην ασφάλεια και στην προστασία του περιβάλλοντος (πράσινη πόλη, καθαρή πόλη) καθώς και στην ενεργειακή επάρκεια της πόλης .

Το ρομπότ κινήθηκε με ακρίβεια στους δρόμους της πόλης και την καθάρισε αφήνοντας στο πέρασμα του μια ευχάριστη μυρωδιά στους κατοίκους της .

15 χρόνια Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Χαρακοπιού

Ένα σχολείο που άλλαξε ριζικά

Ένα σχολείο περιποιημένο και τακτοποιημένο .

Ένα σχολείο με ένα ήρεμο και όμορφο περιβάλλον για τους μαθητές του .

Ένα σχολείο ανοιχτό στην τοπική κοινότητα.

Ένα σχολείο με δράσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του .

1.Νέο γραφείο με έδρα ,έπιπλα και μηχανήματα

2.Εργαστήριο πληροφορικής με 12 υπολογιστές και βιντεοπροβολέα

3. Νέες ντουλάπες και οργάνωση του χώρου



4. Σύγχρονα λάπτοπ

5. Καινούριο φωτοτυπικό πολυμηχάνημα

6. Βιντεοπροβολείς

7.Νέοι πίνακες μαρκαδόρου

8.Καινούριες βιβλιοθήκες και ντουλάπες

9. πακέτα ρομποτικής και διαγωνισμοί

10. Τακτοποίηση των χώρων και των αιθουσών

335 μαθητές

80 εκπαιδευτικοί

4 Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων

3 Σχολικές επιτροπές

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς που με βοήθησαν ,με πίστεψαν και με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια

Ο Διευθυντής του σχολείου

Αγγελόπουλος θεόδωρος

Προβολές ταινιών στο Δημοτικό σχολείο Χαρακοπιού

Το διδακτικό προσωπικό με τη συνεργασία των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας ετοιμάζει μηνιαίες προβολές ταινιών για τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας!

Αυτήν την Παρασκευή 17/3 στις 5:00 μ.μ. θα προβληθεί η ταινία του Δημήτρη Σταύρακα «Το καναρινί ποδήλατο».

Σας περιμένουμε!

Μικροί και μεγάλοι κατά του σχολικού εκφοβισμού !

Οι μαθητές του νηπιαγωγείου συναντήθηκαν με τους μαθητές στης Στ΄ Τάξης του σχολείου μας για να συζητήσουν, να παίξουν και να μοιραστούν εμπειρίες και ιστορίες γύρω από τον σχολικό εκφοβισμό!

Οι μαθητές της Στ’ έδειξαν στους μικρούς τους φίλους ότι το να επιλέγεις έναν/μία για φίλο/η με βάση την εξωτερική εμφάνιση και μόνο, δεν είναι ασφαλές. Μάλιστα μιλήσανε για τις φυλετικές διακρίσεις.

Από το νηπιαγωγείο, μας παρουσίασαν το παραμύθι που έφτιαξαν, μας το διάβασαν και συζητήσαμε για την κοινωνική απομόνωση.

Μιλήσαμε με άσχημα λόγια (λεκτική βία) και τα πετάξαμε στα σκουπίδια! Μιλήσαμε με όμορφα λόγια και τα φυλάξαμε στο βάζο με τα γλυκά λογάκια!

Οι μαθητές της Στ’ τάξης διάβασαν το παραμύθι «Τα χεράκια δε χτυπάνε, τα χεράκια αγαπάνε» και συζήτησαν με όλους τι μπορούν να κάνουν τα χέρια (σωματική βία).

Ακούσαμε το τραγούδι των Locomondo, «Χέρια σαν κι αυτά» το συζητήσαμε και κόψαμε και φτιάξαμε τα δικά μας διαφορετικά, ξεχωριστά και όμορφα χέρια που αγκαλιάζουν, χαϊδεύουν, παίζουν, αλλά ποτέ μα ποτέ δε χτυπάνε!

Στο τέλος συνοδέψαμε τα μικρότερα παιδάκια πίσω στο νηπιαγωγείο κάνοντας πορεία με σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ»!!

Επίσκεψη στο ΚΕΠΕΑ Καλαμάτας

Οι μαθητές της Ε’ και Στ’ Τάξης επισκέφτηκαν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου τις βιοκλιματικές κατοικίες της Καλαμάτας! Οι υπεύθυνοι του προγράμματος μας καλωσόρισαν στο παλιό στρατόπεδο στρατόπεδο της Καλαμάτας και μας ενημέρωσαν για τον χώρο θυσίας των Καλαματιανών από τους Γερμανούς Ναζί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Έπειτα οδηγηθήκαμε στις κατοικίες, εξασκηθήκαμε στη χρήση της ανακύκλωσης συσκευασιών και παίξαμε τα ζωντανά κυκλώματα!

Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες και αναλάβαμε να λειτουργήσουμε πραγματικά κυκλώματα!

Τέλος, μιλήσαμε για το αρχιτεκτονικό επίτευγμα των βιοκλιματικών κατοικιών και πώς είναι φτιαγμένες ώστε να εκμεταλλεύονται τη θέση, τον ήλιο και τη φύση ώστε να μειωθεί το ενεργειακό τους αποτύπωμα

Μέχρι και άσκηση εμπιστοσύνης στους συμμαθητές μας πραγματοποίησαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, κ. Ιωάννα Ραβάνη και κ. Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την όρεξη, τη διάθεση, το χιούμορ και τη μεταδοτικότητά τους!