Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025 οι μαθήτριες και οι μαθητές της Στ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Παραδοσιακό Ελαιοτριβείο της περιοχής μας με σκοπό την εξοικείωσή τους με την παραδοσιακή παραγωγή ελαιόλαδου.

Η κα. Κωνσταντίνα Μπουγιέση, Τεχνολόγος Τροφίμων και Ειδική στην Γευσιγνωσία Παρθένου Ελαιόλαδου, παρουσίασε στους μαθητές τις διαφορές ανάμεσα σε ένα παλαιό και ένα σύγχρονο ελαιοτριβείο, τις ποικιλίες της ελιάς και έπειτα ακολούθησε δραστηριότητα γευσιγνωσίας στην οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά της τάξης. Σκοπός της διαδραστικής αυτής δραστηριότητας ήταν να μάθουν να ξεχωρίζουν το καλής ποιότητας λάδι από το κακής ποιότητας. Τέλος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στον χώρο του Μουσείου βλέποντας από κοντά παλιά μηχανήματα, που εξυπηρετούσαν στον καθαρισμό ελιάς, στο άλεσμα και στην εξαγωγή λαδιού. Ολοκληρώντας την επίσκεψή μας στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο Χαρακοπιού απόλαυσαν τα παραδοσιακά τηγανόψωμα και αποχώρησαν ενθουσιασμένοι κατανοώντας την αξία του ελαιόλαδου και τη σύνδεσή του με την παράδοση.




Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χαρακοπιαδιτών, τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, Μαργιάννη Παναγιώτη και την κα. Κωνσταντίνα Μπουγιέση για την πρόσκληση, την φιλοξενία και την ξενάγηση.

Υπεύθυνοι για τον συντονισμό και την οργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν ο Διευθυντής του Δ.Σ. Χαρακοπιού, κος Αγγελόπουλος Θεόδωρος και η εκπαιδευτικός και υπεύθυνη της Στ΄τάξης, κα. Τενεκετζή Γεωργία.